TRIMSALON "DE COCKER"  

      

 

 Sinds 1980 (Dibevo) gediplomeerd en gespecialiseerd in de vacht van de 

Engelse Cocker Spaniel en andere Spaniel variŽteiten, ook voor show-trimmen !!

 

 

 

 

 

       Nero

 

 

 

Tommy als pup voor de trimbehandeling !!

Voor een vachtbehandeling van uw Engelse Cocker Spaniel, of met uw vragen over een juiste vachtbehandeling of een voedingsadvies, daarvoor kunt u altijd bellen !! 

 

Tommy na de trimbehandeling !!

 

 

Het trimmen van de Engelse Cocker Spaniel is haast een ambachtelijk handwerkje. Dit omdat de Cocker Spaniel tegenwoordig beduidend anders geplukt en getrimd dient te worden, dan aanvankelijk in de algemene "Hondentrimsalon" gedaan wordt !! Dit is helaas nog steeds niet landelijk in de vakopleidingen aangepast !!

Floortje

 

De Cocker heeft tegenwoordig meer vacht dan vroeger, het grootste gedeelte van de vacht dient wel met de vingers geplukt te worden !! Daarom is het aan te bevelen om bij uw fokker informatie in te winnen, voor een  gespecialiseerd trimadres !! Indien zij u niet kunnen bemiddelen informeer dan bij de rasvereniging of kunt u, bij mij informeren !!

 

Ruby 

Welsh Springer Spaniel

Ook de Welsh wordt voor een groot deel geplukt !!

 

 

Frits

 

Als extra waarschuwing zou ik u mee willen geven, dat helaas de vacht van een gecastreerde/gesteriliseerde cocker niet meer vakkundig te behandelen is !!  In de meeste gevallen is deze alleen nog maar te behandelen met een schaar en tondeuse. Er ontstaat namelijk een doffe dikke en krullerige vacht, welke dan ook letterlijk tot aan het neuspuntje doorgroeit. Het mooie Cocker uiterlijk ondergaat in zeer veel gevallen een versneld verouderingsproces en gaat dus volledig verloren !! Zij worden dikker en moeten voor hun leven op dieet !!

Informeer alvorens u hiertoe over gaat eerst heel goed, en ga bij u zelf na of het ook werkelijk "medisch" noodzakelijk is !! Ziet u tegen een loopsheid op, dan neemt u een reu !! 

Een monorchide reu (= een balletje in de buik en een buiten!!) kan zonder problemen oud worden !! Ook hier is het echt niet noodzakelijk om te castreren !!

Te vaak wordt het goedbedoelde advies van de dierenarts opgevolgd,  ook hondenscholen willen wel eens het advies geven, met als z.g. effect dat  hierdoor de cocker beter gaat luisteren !! Dit mag u werkelijk niet geloven !! 

 Dat uw cocker zich werkelijk veranderd is een feit, waar vele mensen dan ook echt spijt van hebben, achteraf !! Dit hoor ik helaas vaak in de trimsalon !! Vooral het vele borstel en klittenwerk, dat komt elke dag terug, want ook uw gecastreerde cocker gaat graag het water in of struint lekker in de bossen !!

 

kari

 

Voorbeeld van een "Castratievacht"

Dit is Kari, en is pas  3 jaar !! Hij komt elke 10 weken, om in model gebracht te worden, in de trimsalon !!

De invloed van een castratie of sterilisatie heeft onderling geen verschil op de vacht !! Ook de prikpil geeft hetzelfde resultaat !! Zo ook een chemische castratie.

 

 

 

Deze blauwschimmel is ook pas 3 jaar oud, en komt 5 maal per jaar in de trimsalon !! Tussendoor een keer extra om de haren voor de ogen te verwijderen !!

 

 

 

Behandeling alleen na telefonische afspraak !!

 

TRIMSALON "DE COCKER"

anna van burenstraat 72

3136 CH Vlaardingen / 010 - 474 89 87

ingeschr. bij de KvK Rotterdam

 

         

Puppen Pagina's

MABLEPUPS         AMBERPUPS