Kennel 

vom SEEBENSEE

 

Tripol's Rapshody in Blue - Rapshody (1979-1993)

Tripol's Never Mind - Judy  (1982-1996)

 

 

De kennel is klein maar met heel veel liefde en zorg omringd. Onze cockers lopen elke dag in het nabijgelegen natuurgebied de Broekpolder, waar zij naar hartelust vrij kunnen jagen, daar het aan fazanten en konijnen niet ontbreekt. Van water en moddersloten hebben zij ook geen vrees, dit is het leventje waar een cocker zich in haar of zijn element voelt.

De nestjes die hier geboren worden groeien op in huis, waar zij dan ook volledig wennen aan de allerdaagse dingen. De dierenarts komt 2 maal het nest bekijken op hun gezondheid en voorziet het dan ook van de nodige entingen.

__________________________

Onze teefjes worden getest op PRA, Cataract en HD, zoals het ook in de regels staat van het Nederlandse Spaniel Club reglement. De kennel heeft alleen blauwschimmels, maar de kans op oranjeschimmel is aanwezig.

Beide ouderdieren van de gefokte puppen zijn getest en voldoen aan de eisen opgesteld door De Ned. Spaniel Club

HD - FN - PRA en Cataract vrij

De puppen groeien op binnen huiselijke kring en zijn alléén voor serieus geďnteresseerden d.m.v. een wachtlijst beschikbaar !!

__________________________

Ook wordt er regelmatig op tentoonstellingen geshowd. Zo behaalde Mable haar definitieve Nederlandse Kampioenschaptitel, nadat zij 4 maanden ervoor haar eerste nestje had gekregen. Wij zijn dan ook bijzonder trots, op deze eervolle stempel, wat maar voor weinig cockers is weggelegd. Zeker in een kleine kennel.  Amber, ons zelfgefokt teefje, behaalde haar eerste CAC in 1999 op de Int. Tentoonstelling te Goes; zij was toen amper 13 maanden oud.

Claire de dochter van Mable heeft inmiddels al 2x het CAC behaald plus een reserve CAC !!

Werd Amber dochter van Belle beste veteraan en behaalde daardoor op 10jarige leeftijd nogmaals een CAC !!

__________________________

Maar even zo belangrijk is het gouden spontane karakter van ons roedeltje, waar werkelijk nog nooit een grom of zelfs een snauw onderling gevallen is. Zo is er bij onze blauwschimmels niemand de baas, maar voelen en gedragen zij zich allemaal gelijk. Er wordt gedeeld in de mand en de lievelingsplekjes in huis. Ook met kinderen zijn zij dikke vrienden. Evenzo proberen wij te selecteren op de vaders van de nestjes; ook zij zijn uiteraard volledig getest, hun stamboom en rastypische cobby-type worden zorgvuldig bekeken.

__________________________

Regelmatig gaan wij naar Ehrwald in Oostenrijk, naar de bergen en natuurlijk "Seebensee", daar waar onze eerste 2 cockerdames hun leventje mochten slijten: Rapshody een dochter van Kamp. Tripol's Funny Faisal en Judy een halfzus van Kamp. Tripol's Dream Light (zie foto boven). Zij behaalden in goede gezondheid, de leeftijd van 13,5 jaar, dit waren onze eerste cockers en wij zullen ze nooit te vergeten.

in loving memory Judy and Rapshody

 

 

Ik wens u heel veel "cocker-kijkplezier" op de Seebensee site !!!

Monique

"Monique"

 

 

Graag nodigen wij u uit, om een kijkje te nemen in de tweede "Heimat" van onze cockers, waar vele andere cockers inmiddels al hun pootsporen mochten leggen, zeker Tirol is een gebied om heerlijk vrij te kunnen genieten in de natuur en van het vele water. Op de linkpagina vindt u onder dit plaatje de link naar Ehrwald !!

 

look under this picture on the link page

EHRWALD/TIROL